O NAS

 Asist. Dr. Urška Bukovnik,

 dr.biokemije, mag. biotehn., IOC dipl.prehr.

 je diplomirala na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Študij je nadaljevala na isti fakulteti  in  pridobila naziv magistrice znanosti s področja biotehnologije. Raziskovalno delo s  področja biotehnologije je po magistrskem študiju nadaljevala v Mehiki, v mednarodni  firmi CIMMYT. Od tam jo je pot vodila na doktorski študij na Univerzo v Kanzasu, v  ZDA, kjer je doktorirala s področja biokemije. Za svoje raziskovalno delo v času  doktorskega študija je prejela več priznanj in nagrad, med drugim tudi prestižno  nagrado za predstavitev svojega raziskovalnega dela na kongresu biofizike, leta 2011 v  Baltimor-ju v ZDA.

 Je avtorica in soavtorica 14 znanstvenih člankov, ki jih je objavila v času  podiplomskega študija in po zaključku študija. Po doktorskem študiju se je zaposlila v  farmacevtski industriji, vendar jo je pot kmalu vodila nazaj v delo na  področje biokemije in prehrane.  Sodeluje na znanstvenih konferencah in kongresih s tega  področja v tujini.

Svoje znanje je do sedaj več kot uspešno prenesla tudi v praktično delo. Sodeluje z diagnostičnim laboratorijem BioLab, nudi svetovanje športnikom različnih panožnih zvez in svetuje rekreativnim športnikom v fitnes centrih  Bodifit.

Na fakulteti za šport kot asistentka sodeluje v izobraževalnem procesu, na Inštitutu za šport pa vodi svetovalno in raziskovalno dejavnost s področja prehrane. 

Zaključuje specializacijo s področja metabolne in prehranske medicine.

 
IZOBRAZBA:
 
DELOVNE IZKUŠNJE:
• Svetovalka za prehrano (BioLab)
•  Svetovalka za prehrano (centri Bodifit Domžale, Kamnik, Ljubljana)
• Zunanja strokovna sodelavka na Zavodu Republike Slovenije za Šport Planica,
• Asistentka na Fakulteti za šport in sodelavka na Inštitutu za šport;  
•  8 let strokovnega dela in svetovanja o prehrani za profesionalne športnike različnih
disciplin (individualno in ekipe);
• Ostalo: mentorstvo pri diplomskih in magistrskih nalogah, predavanja.
 
HOBIJI:  Triatlon.
 
SODELOVANJA:
BIOLAB d.o.o. Laboratorij za medicinsko biokemijo in hematologijo
Studio Peti Element - vadbe in individualne obravnave ki dopolnjujejo prehranske terapije
Fitnes centri BODIFIT